Tilbageblik på det 8. HS2E-forum

03.05.2018

1 udstilling, 20 faglige foredrag, 36 workshops: Fra 25. til 26. april afholdtes den 8. HS2E-forum i Berlin. Omkring 300 deltagere fra 130 virksomheder besøgte udvekslingsplatformen for brugere af EcoWebDesk-softwaren samt den tilknyttede fagkonference.

HS2E-forummet bød på et alsidigt program med forskellige workshops, undervisningsindslag og foredrag. Grænsefladen mellem teori og praksis dannede brugernes foredrag, hvor de skildrede deres erfaringer med brugen af HSE-softwaren EcoWebDesk.

Således berettede Stephan Freundl om planlægningen og implementeringen af den internationale arbejdsbeskyttelse hos service- og handelskoncernen BayWa AG. STAEDTLER Mars GmbH & Co. KG gav indblik i CMR-dokumentationen i EcoWebDesk. Michael Klein fra Balluff GmbH forklarede den effektive organisering af arbejdsbeskyttelse, Legal Compliance og styring af farlige stoffer. Og Andreas Mayer præsenterede i sit foredrag bæredygtighedscontrolling hos Alfred Kärcher GmbH & Co. KG.

I i alt 36 workshops blev der diskuteret forskellige anvendelsesscenarier for brug af software, f.eks. international roll-out, administration og pleje af stamdata eller berettigelser. Den nye app til EcoWebDesk tiltrak sig særlig stor interesse, som kan bruges til at anmelde hændelser og ulykker undervejs med en smartphone. Foranstaltningen blev afrundet af den samtidige fagudstilling. Her kunne deltagerne blive informeret ved EcoIntense-partnernes og andre udstilleres stande – bl.a. ved eco COMPLIANCE eller IbUQAS GmbH & Co. KG.

Som i de foregående år blev der også under det 8. HS2E-forum lagt vægt på direkte udveksling mellem eksperterne i arbejdsbeskyttelse, miljøstyring og bæredygtighed. Før det i det naturhistoriske museum hed „Velkommen til dinosaurernes verden“, startede deltagerne med en sightseeingtur i byen. Besøgendene kunne fortsætte deres samtaler mellem dinosaur-skeletter og fossiler, og lade aftenen gå på hæld sammen med EcoIntense-teamet.

Vi takker alle partnere, foredragsholdere, deltagere og medarbejdere for den vellykkede foranstaltning, og glæder os til at byde dig velkommen igen til det 9. HS2E-forum!

Du finder flere billeder her.

EcoIntense skiftede i oktober 2018 navn til Quentic. I den forbindelse blev softwaren EcoWebDesk også omdøbt til Quentic.