Miljø og bæredygtighed

ESG: Forén jeres virksomhedsstrategi med fremtiden

Whitepaper med facts, koncepter og KPI`er du kan bruge til bæredygtighedsledelse.

Enviroment Social Governance

ESG er et nøglebegreb når det kommer til en fremtidssikret corporate governance strategi, moderne bæredygtighedsledelse og compliance iht. gælden lovgivning såsom EU taxonomien eller den kommende reorganisation af bæredyghedsrapporteringen.

Med bæredygtighedsledelse der flugter med ESG indikatorerne, bidrager din virksomhed både langsigtet og strategisk til at opnå SDG`erne (Sustainable Development Goals). På samme tid er der belæg for at det er en økonomisk fornuftig beslutning.

Men hvad betyder ESG ifm. bæredygtighed?

Hvilke ESG kriterier skal du være opmærksom på og sørge for at overholde? Hvad er betydningen af DNSH (Do-No-Significant-Harm) og Double materiality konceptet?

Hvad er ESG performance indikatorer? Dette whitepaper giver dig svarene herpå.

Se preview

Hvad kan du forvente?

  • Relevans og klassifikation

    Forstå det store billede ifm. bæredygtighed, CSR og ESG såvel som styring af pengestrømme ifm. EU taksonomi reglementet. 

  • DNSH and Double Materiality

    Forstå de to perspektiver af Double Materiality og lær dem at kende ud og ind og inkorporér dem i jeres ESG strategi.  Konceptet med at undgå signifikant skade (DNSH) hjælper også med at håndtere mål der strider imod din bæredygtighedsstrategi.

  • Performance indikatorer

    Brug vores lister med miljø performance indikatorer iht. EMAS og GRI standarderne, EU klima performance indikatorer der flugter med TCFD og yderligere indikatorer fra GRI ifm. social governance.

Ekspertise inden for ESG

Om holdet af skribenter på Zittau/Görlitz University of Applied Sciences

Prof Jana Brauweiler

Professor i Integrerede ledelsessystemer, Jana Brauweiler, og hendes kollega diplomingeniøren Markus Will er ansvarlige for uddannelsen af elever på kandidatuddannelsen i integrerede ledelsessystemer og bacheloruddannelsen Økologi og Miljøbeskyttelse på Zittau/Görlitz University o Applied Sciences (HSZG)

Diplomingeniør Markus Will

Markus Will har udgivet flere lærebøger inden for HSEQ området sammen med Professor Jana Brauweiler. De støtter organisationer i deres daglige implementation af ledelsessystemer.

M.Sc. David Horsch

David Horsch er miljøingeniør og arbejder med projekter på HSZG inden for energiledelse og klimaneutralitet. Han er også grundlægger af UnIMS-Consult, et konsulentfirma der rådgiver om integrerede ledelsessystemer. Her er han en ekspert inden for klimaaftryk, klimaneutralitet, miljøledelse iht. ISO 14001, energiledelse iht. ISO 50001, IMS software og interne audits.

Andre emner som måske interesserer dig

Auditeringer, Miljø og bæredygtighed

Whitepaper ISO 14001

Kompakt ekspertviden om ISO 14001-certificering. Præsenteret let forståeligt med tjeklister og konkret implementeringsplan. Din vejviser til den internationale standard for miljøledelsessystemer.

Download whitepaper
Miljø og bæredygtighed

Whitepaper bæredygtighedsledelse

Er du klar over de 12 fordele ved struktureret bæredygtighedsledelse? Få at vide hvordan virksomheder reducerer omkostninger og risici, opfylder stakeholder-forventninger, forbedrer markedsmulighederne og dermed sikrer …

Download whitepaper
Miljø og bæredygtighed

Quentic Bæredygtighed

Bedøm dine sociale, miljømæssige og økonomiske indsatsområder centralt i en HSE-software. Få at vide hvordan du fremmer informationsudveksling og samarbejde med Quentic og skaber et velfunderet beslutningsgrundlag.

Se video

X