Fra årsagsanalyse til procesforbedring

Med basismodulet til Quentic-softwaren

Gennemføre en årsagsanalyse.

Så nemt er det med Quentic!

Identificere et problem

 • Årsagsanalyse med systematisk fremgangsmåde og bevislig dokumentering 
 • Struktureret benævnelse af udgangsproblemet 
 • Involvere medarbejder og pr. bekvem udvalgsliste nøjagtig fastholde, hvem der deltager i årsagsanalysen
 • Vise observerbar udløser af den uønskede situation 
 • En kategorisering af årsager letteliggør den overgribende bedømmelse 
 • Skelne mellem menneskelige, tekniske, system og procesbaserede fejl

Fastslå årsager

Blotlægning af dybere årsager

 • Kigge nærmere på fastslåede grunde og registrere deres årsager 
 • Trinvis analyse efter 5-hvorfor-metoden 
 • Finde den egentlige årsag til udgangsproblemet
 • Aflede korrektions-og forbyggelsesforanstaltninger, der fører til standsning af den uønskede situation 
 • Definere foranstaltningsomsættelse samt frister 
 • Direkte overgivelse af omsætningsansvarlige føre til problemløse forløb 
 • Tilbagekobling ved virkningskontroller og e-mail-beskeder 
 • Der er eksport- og beretningsfunktioner klar til resultatprotokollen

Ophæve problem


Korrektionsforanstaltninger på prøvebænken

Lige så vigtig som omsætning af korrektions- og forbyggelsforanstaltninger i slutning af en årsagsanalyse er den senere kontrol af foranstaltningsvirkningen. Kun således kan du være sikker på at problemløsningen er lykkedes effektivt. Med Quentic sørger du også for dette skridt i den centrale foranstaltningsforvaltning.

Din centrale foranstaltningsforvaltning

Alle HSE-foranstaltninger i virksomheden bliver organiseret samlet i Quentic.

Et overblik over de vigtigste funktioner

Funktioner i Quentic Core

Illustrere virksomhedsstrukturer

I Quentic Core registrerer du centralt de vigtigste strukturer I din virksomhed, for at knytte alle videre Quentic moduler dertil. Herved opnår du ensartede data, undgår indholdsmæssige redundanser og kan betragte hver del af virksomheden fra forskellige perspektiver. Samtidig får du en overskuelig liste over alle dine steder, arbejdsmidler og organisationsstrukturer.

Få mere at vide

Dokumentstyring

Jo flere HSE dokumenter der skal skabes og holdes aktuelle og jo flere medarbejdere der deltager i dokumentpleje, kontrol og frigivelse, jo vigtigere er en klar og effektiv metode for alle. Med Quentic opnår du dette ved integreret dokumentforvaltning. Dokumentopbevaring og dokumentstyring sker her på bedste standardiserede måde.

Få mere at vide

Foranstaltningsstyring

Foranstaltningsstyring fra Quentic byder dig den nødvendige fleksibilitet, for at illustrere korrektions- og forbyggelsesforanstaltninger af enhver art og organisere effektivt. Takket være grundig planlægning, pragmatisk inddeling af enkelte konverteringsskridt og gentagen resultatdokumentation bringer du din kontinuerlige forbedringsproces (KFP) fremad.

Få mere at vide

Påmindelses- og eskaleringsstyringt

Praktiske hurtige oversigter hjælper dig til at have det bedste overblik over dine HSE-opgaver og terminer i Quentic. Hvis du dog udtrykkeligt vil være sikker på at ingen glemmer noget, kan du gribe til påmindelses- og eskaleringsstyring. Automatiske påmindelseses-emails bliver sendt til de involverede personer med frist og opgave.

Få mere at vide

Brugerforvaltning og systemindstillinger

En del af Quentic Core er softwarens administrationsområde. Dette tjener til at forvalte brugeradgange, foretage grundlæggende systemindstillinger og stille vigtige skabeloner til rådighed. Den overskuelige opdeling af alle muligheder gør det let hurtigt at finde sig til rette og også uden særlig IT-kendskab sætte de ønskede parametre. Således koordinerer du adgangen af de enkelte HSE-aktører efter opgave.

Få mere at vide
Test Quentic helt gratis og uforpligtende.

Mere indblik i HSE & CSR

Udvid din horisont med Quentic ressources: Ekspert knowhow og best practice inden for HSE, miljøstyring og bæredygtighed. Opdag relevante trends, nye strategier og få inspiration til at forbedre din generelle ledelse af HSE indsatsen.

INEOS Köln

Ingen ulykker og ingen miljøtilfælde: Det var det ambitiøse mål kemivirksomheden INEOS i Köln opstillede. Få at vide hvordan Quentic bruges succesfuldt til oprettelse af registre over farlige stoffer såvel som til …

Læs succeshistorie

Quentic Core

Quentic Core er hjertet i softwaren og fundamentet for alle yderligere moduler. Se i videoen hvordan du visualiserer dine virksomhedsstrukturer, forholdsregler og dokumenter der – som basis for din arbejdsmiljø- og …

Se video

nobilia-Werke J. Stickling GmbH & Co. KG

Hvordan opfyldes lovmæssige krav på trods af store datamængder? Se i denne video hvordan Nobilia vedligeholder data om arbejds-, miljø- og brandbeskyttelse og herefter løser problematikkerne i prioriteret rækkefølge!

Se video
Gå til ressourcekatalog

"Kender man en, kender man dem alle: Quentic er intuitivt at styre og enkelt at anvende. Kender man opbygningen af ét modul, finder man sig også straks til rette i alle de andre moduler."

X