Sikkerhed på arbejdspladsen, Auditeringer

En forfriskende ny HSE-styring

Olvi Oyj

3 minutter

For den finske bryggerivirksomhed Olvi Limited har sikkerheden aldrig været bedre. Og Lauri Multanen, der er driftschef for kæden, siger, at en del af successen skyldes implementeringen af Quentics HSE-mobilapp. Når man taler om de tidligere så dårlige resultater, siger Lauri Multanen: "Vi havde ikke en særlig god sikkerhedshistorik. Vi havde mange småulykker, ikke noget stort eller seriøst, men alt for mange småulykker. De seneste fem år har vi arbejdet på dette, og nu har vi faktisk formået at skære antallet af hændelser og ulykker ned til tæt på nul. Vi havde kun én mindre ulykke sidste år, og Quentic har været en vigtig del af hele processen med at reducere hændelserne indenfor den tid".

Om Olvi Oyj

Olvi er en finsk bryggerivirksomhed, der sælger smagfulde øl til sine kunder. Olvi har produceret øl i Iisalmi siden 1878. På nuværende tidspunkt har virksomheden fabrikker i Finland, Hviderusland og De Baltiske Lande. Olvi har 1.797 medarbejdere fordelt på 5 lande.

Sikkerhedsstyring med fingerspidserne

Med bevidstheden om at en mobilapp kunne føre virksomheden mod en mere sikker og moderne fremtid, fandt Olvi til sidst Quentic, et partnerskab som konstant forbedrer virksomhedens HSE-statistikker drastisk. Omkring valget af appen siger Lauri Multanen: "Vi havde et par tilsvarende fremvisninger af apps, og vi så tre eller fire forskellige muligheder i alt, men vi valgte Quentic App, fordi den så ud til at være særdeles visuel, enkel at anvende og praktisk, og endelig kunne den til fulde opfylde vores behov."

Som et resultat heraf tror Lauri Multanen, at det at gøre HSE-styringen mobil, var det rigtige skridt: "Nu kan vi lave rapporter om lige-ved situationer på stedet, så snart vi finder ud af, at der er et problem, eller der sker noget. Vi kan logge en ulykke i systemet her og nu, og tage billeder på stedet og føje dem til rapporten. Man kan samle det hele i det samme system og gøre det på stedet. Man kan også markere placeringen på et kort, så du kan se, hvor det er, når du skal lave rapporterne, hvilket også er praktisk. Denne app er kompatibel med alle nyere mobiltelefoner, så den kan også nemt bruges alle steder".

Olvi har også implementeret forskellige kontrollister og inspektioner, såsom 5S-kontroller, i Quentic App. Det gør det langt nemmere at samle alle relevante oplysninger og billeder i rapporterne. Quentic App laver automatisk et 5S-indeks, der viser udviklingen, og dermed får folk til at holde HSE-standarderne på et højt niveau. Det meste af processen er automatiseret, så kunderne sparer tid, når de skal rapportere.

Engagerede medarbejdere

Lauri Multanen tror på, at denne brug af tilgængelig teknologi har givet et bedre engagement fra medarbejdernes side omkring praksisser for sikkerhed på arbejdspladsen, hvilket har givet en stigning i antallet af rapporter, der bliver lavet på stedet. Han siger: "Antallet af rapporter om lige-ved situationer er steget, efter vi rullede dette system ud, fordi det er nemt at anvende, og man kan bruge det på sin mobil på stedet, hvilket hjælper rigtig meget. Man kan bruge en QR-kode, den firkantede kode som man kan aflæse med sin mobiltelefon, til straks at åbne systemet, og det er virkelig nemt. Der er blevet taget rigtig positivt imod det. Og det er selvfølgelig et nemt system at bruge. Det var også nemt at introducere for medarbejderne, og man behøver ikke en omfattende oplæring. Man ruller det bare ud og tager det i brug!"

"Jeg anbefaler Quentic App, fordi den er nem at tilpasse og anvende, og det bedste ved den er dens mobilitet, og den måde folk kan bruge den på, enkeltheden. Jeg synes, at man får meget for pengene. Og vi udvikler systemet yderligere".

 

Lauri Multanen, driftschef, Olvi Limited

Håndtering af standarder samt sikkerhed

På hele Olvis finske bryggeri bliver Quentic App brugt til at overvåge sikkerhedsprocedurer – men den bliver ligeledes brugt til at opretholde kvalitetsstandarder. Lauri Multanen fortæller os: "Vi bruger både Quentic til sikkerhedsfunktioner samt til kvalitetskontrol og miljøovervågning. Så vi har faktisk tre elementer på plads med det system. På samme måde som vi kan lave rapporter om lige-ved-situationer i forbindelse med sikkerhed, kan vi også, hvis der opstår farlige situationer, kan vi også gøre noget for at opretholde standarder og overholde krav –som for eksempel hvis en medarbejder opdager noget, der kan skade kvaliteten på produkterne eller fødevaresikkerheden".

Forbedringer på mange niveauer

For den finske afdeling af Olvi Oyj var beslutningen om at implementere Quentic App, det der hjalp bryggeriet med at skabe en omvæltning i forhold til deres arbejdsmiljø. Lauri Multanen sammenfatter det: "Quentic har været en vigtig del i processen omkring forbedringer i arbejdsmiljøet her hos Olvi, og resultaterne har været rigtig gode. Vi holder øje med, hvor mange dage vi har uden ulykker, og vi slog rekorden sidste år. Quentic App er en af de ting, vi har gjort for at forbedre sikkerhedssituationen. Det er et værktøj, der gør det muligt for os at udnytte mobilt udstyr til at forbedre sikkerheden, kvaliteten og miljøprocesserne".

Olvi Oyj sætter pris på disse fordele ved Quentic App
  • Mobil håndtering af sikkerhed

  • Nem rapportering på stedet

  • Kan anvendes til kvalitetskontrol og rapportering om fødevaresikkerhed

  • Vigtigt værktøj til forbedring af arbejdsmiljøet

  • Mobile 5S-kontroller

Test Quentic helt gratis og uforpligtende.

Andre emner som måske interesserer dig

Sikkerhed på arbejdspladsen

Quentic Arbejdsmiljø

Hvordan kan HSE-software støtte dig i at forbedre arbejdsmiljøet på lang sigt, gøre medarbejderne entusiastiske og reducere ansvarsrisici? Se hvordan du med Quentic kontinuerligt forbedrer sikkerhedsstandarder i henhold …

Se video
Sikkerhed på arbejdspladsen, Digitalisering

Quentic Onlineundervisninger

Undervis dine ansatte fleksibelt og geografisk uafhængigt! Få at vide i videoen hvordan du med Quentic klargør uddannelsesenheder og underviser medarbejdere, besøgende eller andre aktører effektivt og …

Se video

Quentic Demo

Kunne du tænke dig at teste Quentic helt gratis og uforpligtende? Få et indblik i softwaren og dens fordele.

Anmod om en demo

X