Sikkerhed på arbejdspladsen

Sikkerhed er blevet mobilt

Fingrid Oyj

3 minutter

For Fingrid Oyj er sikkerhed en topprioritet. Fingrid Oyj er Finlands el-transmissionsnetoperatør. Med ansvaret for vedligeholdelse og udvikling af det finske el-system er entreprenørerne en integreret del af driften, og at sikre at de overholder praksisser indenfor arbejdsmiljø er en vigtig del af virksomhedens HSEQ-styring. Karri Koskinen, der er sikkerhedsekspert, sigter mod at realisere et mål om helt at undgå ulykker. Som han forklarer: "Som vores entreprenørers kunde har vi et ansvar, så vi skal sikre, at disse entreprenører opfylder vores krav om sikkerhed på arbejdspladsen. Det er særdeles vigtigt for os at undgå ulykker".

Om Fingrid Oyj

Fingrid Oyj er den virksomhed, der sørger for, at hele Finlands højspændingsnet fungerer, hvilket er rygraden i forsyningen af elektricitet til hele landet. De transmitterer konstant elektricitet fra de virksomheder, der producerer den, til et netværk af distributører og industrivirksomheder, og de vedligeholder også forbindelser, der går ud over grænserne, og de fremmer el-markedet. Fingrid sørger for driftssikker elektricitet til deres kunder, og de har skabt et rent og markedsorienteret elektricitetsstem.

„Vi har fået rigtig meget god feedback fra vores entreprenører, der siger, at det er virkelig nemt at bruge rapportsystemet i Quentic App. Jeg tror, at den har øget sikkerheden på byggepladserne. Folk bruger den virkelig, hvilket har hjulpet os meget med at lave fortegnelser over arbejdsmiljøet hos Fingrid.“

Karri Koskinen, sikkerhedsekspert hos Fingrid

At blive mobil blev prioriteret

De mange aktiviteter og medarbejdere på byggepladserne fik Fingrid til at overveje den måde, de overvågede og rapporterede om deres sikkerhed, og de erkendte, at de kunne forbedre deres tidligere system, der var afhængig af manuelt papirarbejde – en tilgang der langt fra var ideel. For Fingrid Oyj udgjorde det at danne partnerskab med Quentic i 2014 et længe ventet skridt mod en mobil HSEQ-platform. Da beslutningen om at få en tjenesteydelse, der både havde en mobilapp og et omfattende rapporteringssystem i alle aspekter indenfor arbejdsmiljø, var taget, viste Quentic App sig hurtigt at opfylde alle Fingrids behov. Udover appens mange styrker og muligheder spillede dens brugervenlighed også en stor rolle, som Karri Koskinen bemærker: "Muligheden for at blive mobil var vigtig for os, og den var nem at bruge. Den er meget enkelt bygget op, og den er også sjov".

Et vigtigt værktøj i hverdagen

I dag bliver Quentic App brugt i alle projekter hos Fingrid, med mere end 500 brugere. Der blev taget godt imod virksomhedens beslutning om at blive mobil, og appens mulighed for anvendelse på farten har vist sig at være uvurderlig på fjerntliggende steder.

"Vores byggepladser som f.eks. vores transmissionslinje-byggepladser kan ligge ude midt i skoven, hvilket gør det særdeles svært, når rapporter skal skrives på papir. Man skal have dem afleveret på kontoret, scannet og sendt pr. e-mail. Med Quentic App laver vi rapporten på stedet, og så sender vi den via systemet med det samme. "For Fingrid er en af de vigtigste funktioner i Quentic App registrerings- og kontroldagbøgerne. Tidligere blev de udarbejdet på papir, men den nye digitale tilgang har revolutioneret disse vigtige daglige opgaver for virksomheden.

Overvågning i realtid

Karri Koskinen er glad for, at Quentic har givet Fingrid mere kontrol over alle aspekter af sikkerhedsindsatsen, ikke blot i form af dagbøger fra byggepladserne, mens også i forhold til overvågning af ulykker og lige-ved-statistikker og at gennemføre inspektion af pladserne: "Den største fordel er det, at vi kan kontrollere, hvad der sker på byggepladserne online og i realtid. Vi kan kontrollere deres statistikker i systemet, så vi ved, hvor mange ulykker og lige-ved situationer der har været. Vores serviceudbyder sender os en ulykke- eller lige-ved-notifikation i Quentic App sammen med de mulige risici for lige præcis den ulykke. Når vi har klassificeret den, kan vi foretage en nærmere undersøgelse i systemet. Det er nemmere, nu hvor vi gør det på den måde".

Imponerende resultater fra et engageret personale

Faktisk er brugervenligheden og den forbedrede anvendelighed, som Quentic App har, blevet bemærket i hele virksomheden, og den har fået antallet af udarbejdede rapporter til at stige drastisk. Karri Koskinen siger: "Rapporter om lige-ved-situationer er faldet drastisk. I 2016 var der omkring tre gange flere observationer af lige-ved-situationer og farlige situationer sammenlignet med 2015".

Fingrid Oyj synes, at Quentic App:
  • Har givet en ny måde at arbejde mobilt på

  • Har reduceret papirarbejdet og de manuelle praksisser

  • Har gjort det nemt at lave rapporter fra fjerntliggende byggepladser

  • Har revolutioneret dagbogssystemet på pladserne

  • Er nem og engagerende at anvende

  • Resulterede i, at der kun er en tredjedel af de nærved-hændelser og farlige situationer, der tidligere var

Test Quentic helt gratis og uforpligtende.

Andre emner som måske interesserer dig

Sikkerhed på arbejdspladsen

Quentic Arbejdsmiljø

Hvordan kan HSE-software støtte dig i at forbedre arbejdsmiljøet på lang sigt, gøre medarbejderne entusiastiske og reducere ansvarsrisici? Se hvordan du med Quentic kontinuerligt forbedrer sikkerhedsstandarder i henhold …

Se video
Sikkerhed på arbejdspladsen, Digitalisering

Quentic Onlineundervisninger

Undervis dine ansatte fleksibelt og geografisk uafhængigt! Få at vide i videoen hvordan du med Quentic klargør uddannelsesenheder og underviser medarbejdere, besøgende eller andre aktører effektivt og …

Se video

Quentic Demo

Kunne du tænke dig at teste Quentic helt gratis og uforpligtende? Få et indblik i softwaren og dens fordele.

Anmod om en demo

X