Årsrapport: Markant vækst i digitale softwareløsninger på arbejdsmiljø

10.03.2020

  • Markus Becker, CEO
  • Mario Lenz, CPO

Den berlinske software-as-a-service-udbyder Quentic opnåede i 2019 atter en omsætningsstigning på 50 % og udvidede sin kundebase til over 700 virksomheder i hele Europa. Dermed er softwaresystemet og appen til styring af arbejdsmiljø, miljøbeskyttelse og bæredygtighed allerede i brug i mere end 70 lande. Med i alt seks nye afdelinger i fem europæiske lande har virksomheden øget sin tilstedeværelse på det europæiske marked betydeligt i det forgangne år. En finansieringsrunde på 15 millioner euro har støttet væksten.

Den berlinske softwareudbyder Quentic kan se tilbage på et godt forretningsår i 2019. Ved årets udgang kunne den integrerede og praksisnære softwareløsning til styring af arbejdsmiljø, miljøbeskyttelse og bæredygtighed notere sig mere end 700 kunder. I over 70 lande styrker de nu deres indsats inden for Health, Safety and Environment (HSE) og Corporate Social Responsibility (CSR) med Quentics platform og app. Virksomheden opnåede atter en omsætningsstigning på 50 % og nåede endnu en gang sine ambitiøse mål.

Hver uge beslutter to nye virksomheder sig for Quentic

Over 100 nye kunder fra de mest forskelligartede brancher lod sig i 2019 overbevise af virksomhedens modulopbyggede softwareløsning. Alt efter behov kan man vælge en kombination af modulerne Arbejdsmiljø, Risiko og Auditeringer, Farlige Stoffer, Onlineundervisninger, Legal Compliance, Miljøstyring, Bæredygtighed og Processer. Konceptet fuldendes med den mobile rapporteringskanal Quentic App. ”Mange kunder sætter pris på fleksibiliteten. Du afgør selv, om du specifikt har brug for en arbejdssikkerhedsløsning eller vil samle hele HSE-processen med vores softwareløsning,” siger Markus Becker, CEO hos Quentic. ”Vi glæder os over at byde nye kunder velkommen i hele Europa. Det gælder bl.a. Novo Nordisk, en international medicinalvirksomhed med hjemsted i Danmark, og Teknos Group, en global overfladebehandlingsvirksomhed i Finland, men også forsyningsselskaber som Lahti Energia i Finland.”

Quentic vokser i Europa

Quentic fokuserer frem for alt på at vokse i Europa. Understøttet af en finansiering i maj 2019 på 15 millioner euro fra investorerne One Peak Partners og Morgan Stanley Expansion Capital, som har ledsaget Quentic helt tilbage fra 2017, har virksomheden formået at styrke sin markedsposition markant. Således er der åbnet nye afdelinger i Schweiz, Belgien, Frankrig, Spanien og Sverige. Allerede i begyndelsen af 2020 fulgte endnu et kontor i Italien. Alt i alt betjener Quentics konsulenter nu deres kunder fra 16 forskellige afdelinger fordelt på 11 europæiske lande.

”Vores mål er at blive førende i Europa inden for HSE- og CSR-software allerede i år. Derfor vil vi også åbne flere nye kontorer i 2020. I den forbindelse glæder vi os over de mange nye, engagerede medarbejdere vi har fået, både på hovedkontoret i Berlin og ude i de enkelte afdelinger. Ved udgangen af 2019 beskæftigede Quentic over 200 medarbejdere, og i løbet af indeværende år skal teamet forstærkes med yderligere 100 kolleger,” siger Markus Becker, CEO hos Quentic, om vækstplanen. I takt med den store personaletilvækst er også ledelsesteamet blevet udvidet. Således blev ledelsesteamet i 2019 suppleret med dr. Björn Schmidt som Chief Financial Officer (CFO) og dr. Mario Lenz som Chief Product Officer (CPO).

En førende leverandør inden for digital arbejdsmiljøledelse

En vigtig brik i internationaliseringen er også den fortsatte videreudvikling af softwaren med løbende tilføjelse af nye moduler. ”Vi prioriterer meget højt at være med til at præge digitaliseringen af arbejdsmiljøområdet også fremover,” afslører CPO dr. Mario Lenz. At Quentic er blandt de førende produkter i branchen, bekræftes også af det uafhængige markedsanalyseinstitut og konsulentfirma Verdantix i rapporten Green Quadrant EHS Software, som blev publiceret i marts 2019. I oktober modtog den integrerede HSE- og CSR-softwareplatform desuden for første gang Verdantix’ innovationspris ”Smart Innovator: Sustainability Management Software”.

Fotos

Markus Becker, CEO 

Dr. Mario Lenz, CPO 

 

Om Quentic

Quentic er blandt de førende software-as-a-service-udbydere (SaaS) på det europæiske arbejdsmiljø- og miljøbeskyttelsesmarked. Virksomheden har hovedsæde i Berlin og beskæftiger over 200 medarbejdere. Der er afdelinger i Tyskland, Østrig og Schweiz såvel som i Finland, Danmark, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig, Spanien og Italien. Over 700 kunder styrker deres miljø- og arbejdsmiljøindsats med Quentics softwareløsninger. Platformen er egnet til at understøtte komplette ledelsessystemer efter ISO 14001, ISO 50001 og ISO 45001.

 

X