To investeringsfonde investerer 22 millioner euro i EcoIntenses vækst

22.05.2017

EcoIntense GmbH offentliggør at Private Equity-investorerne One Peak Partners fra London og det amerikanske investeringsselskab Morgan Stanley Expansion Capital investerer i virksomheden. De finansielle midler skal fortrinsvis styrke den internationale vækst.

EcoIntense GmbH er med det hastigt voksende SaaS-produkt EcoWebDesk en af de førende udbydere af software-løsninger for arbejdssikkerhed, miljøstyring og bæredygtighed i Europa. EcoWebDesk hjælper virksomheder med at styre alle processer og opgaver inden for området Health, Safety & Environment (HSE) og bæredygtighed effektivt og samtidig opfylde lovens compliance-krav.

De omfattende fagmoduler og funktioner og deres tilknytning til hinanden gør softwaren enestående. Kunderne omfatter både globale koncerner og mellemstore industrivirksomheder. På hovedkontoret i Berlin arbejder der i øjeblikket over 90 medarbejdere. Der findes i øjeblikket yderligere salgskontorer i Bayern, Niedersachsen, Østrig og USA.

I forbindelse med investeringen har Business Angel Fondsgesellschaft fra Berlin og Family Office Wecken & Cie. fra Schweiz solgte deres andele til de nye investorer. „Salget af andelene og afviklingen efter en meget succesrig opbygning af selskabet hører til vores bedste exits i de seneste år,“ forklarer Frank Hölzle, CEO hos Wecken & Cie. Managementselskabet Care4 AG er meget tilfreds. „For os som early-stage investor var det nøjagtigt det rigtige tidspunkt, og vi takker for de gode resultater, som er opnået. Derudover ønsker vi de nye investorer og teamet alt det bedste med deres næste store skridt mod vækst.“

Markus Kreßmann, Investment Director hos High-Tech Gründerfonds (HTGF), anfører: „Vi vil med en betydelig position fortsat være en del af EcoIntense, fordi vi ser et fortsat stort vækstpotentiale og som seedinvestor også vil opbygge meget store, værdifulde virksomheder.“ Han supplerer, „vores kendte investorer understreger endnu engang virksomhedens succes de seneste år. Vi vil fortsat støtte aktivt med vores store nationale og internationale netværk – især til industrien.“

De tre grundlæggere - Markus Becker, Hardy Menzel og Sebastian Mönnich - vil også fremover styre EcoIntense GmbH strategisk og operativt som ledende partnere.

„Dette er en af vigtigste milepæle for EcoIntense,“ siger grundlægger og CEO Markus Becker. „Med EcoWebDesk vil vi også de kommende år betjene vores marked fuldt ud. EcoIntense vil være den førende europæiske udbyder, som optimerer og standardiserer HSE-processer med kravene til bæredygtighedsrapportering i én software-løsning. Vi har allerede i nogen tid kendt teamet hos One Peak og Morgan Stanley og har i fællesskab defineret transaktionens parametre. Derfor glæder vi os nu endnu mere til de næste fælles skridt.“

„Vi glæder os til samarbejdet med grundlæggerne og Morgan Stanley Expansion Capital og HTGF for sammen med EcoIntense at udnytte markedets positive dynamik og fortsat fremskynde kundernes implementering af HSE-løsninger. Vi er imponeret over virksomhedens kraftige vækst og den fremragende teknologi-platform”, siger David Klein, Managing Partner hos One Peak Partners. “Vi vil understøtte EcoIntense’s internationale ekspansionsstrategi og bygge videre på de allerede opnåede resultater for at skabe Europas førende udbyder på markedet.”

„Morgan Stanley Expansion Capital er begejstret for at indgå et langsigtet partnerskab med EcoIntense“, siger Robert Bassman, Managing Principal hos Morgan Stanley Expansion Capital. „EcoWebDesk giver både store koncerner og mellemstore virksomheder en imponerende blanding af et fremragende workflow, en høj procesoptimering og en intuitiv brugergrænseflade. Vi glæder os til at støtte EcoIntense’s ekspansion med vores netværk."

EcoIntense fik i forbindelse med denne transaktion juridisk rådgivning af Gerhard Wacker (PwC Legal) mens One Peak Partners og Morgan Stanley Expansion Capital arbejdede med justitskontoret Vogel Heerma Waitz og Cooley LLP. Det blev aftalt, at transaktionens konkrete detaljer skulle være fortrolige.

EcoIntense skiftede i oktober 2018 navn til Quentic. I den forbindelse blev softwaren EcoWebDesk også omdøbt til Quentic.

Geschäftsführer der Quentic GmbH

Direktionen i EcoIntense GmbH: Markus Becker, Sebastian Mönnich, Hardy Menzel

X